Hírek

Kitzinger Szonja

2024. január 30.

Erhardt Zoltán , Erhardt Pékség , Sopron , Erhardt Étterem

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) tagsága az Év Vendéglőse díjat 2023-ban Erhardt Zoltánnak, a soproni Erhardt Étterem, Panzió és Kézműves Pékség tulajdonosának ítélte oda. 2023 decemberében stábunk Sopronban járt, ahol Erhardt Zoltán vendégei voltunk.



Van abban valami eredendő plusz, jófajta lépéselőny, hogy az Erhardt Étterem egy 1776-ban épült műemlék épületben található Sopron leghosszabb utcájában, a belvárostól mindössze 150 méterre. A romantikus ingatlan poncichter ház volt, ahol évszázadokon át borfeldolgozás és -értékesítés zajlott. Az épület húsz éve étteremként működik Erhardt Zoltán séf és felesége, Zsuzsa irányítása alatt, ötven főnek adva munkát. 




Síelés előtt-után


Aki betér ide, azt biztosan megérinti a történelem, illetve a vendéglátás minősége. A negyvenfős étterem zegzugos, a hat kis intim, boltíves különterem nagyobb családoknak vagy kisebb céges rendezvényeknek is romantikus kulisszát biztosít. Sokan térnek be ide Ausztriába tartva, síelés előtt jövet-menet. A szezon kedvez a belassulásnak. Sopron adventi vásárát bejárva jólesik a Lövérekből származó vadhús, a pirosra sütött kacsacomb, a forralt bor, mellé a helyben őshonos gesztenyéből készült finomságok sora. 




Újdonságok


A 2024-ben 20. születésnapját ünneplő vendéglő folyamatosan fejlődik, amit a vendég nem is biztos, hogy észrevesz. Láthatatlan kényelmi szolgáltatás, hogy az étterem akadálymentesített. Szembeötlő változás is van az újradefiniált kerthelyiség, amely esővédelemmel ellátott vendégteret kapott –, nyáron csak itt van kiszolgálás. Lehetetlen nem észrevenni, hogy a házban Erhardt Zoltán megnyitotta pékségét. 2018-ban elvégzett egy tanfolyamot, mert a halászléhez nem tudott rendes kenyeret adni. Édesapja szüleinek Rábapatyon volt egy hétvégi házuk, ott Zoltán nagymamája fatüzelésű kemencében hetente egyszer a falu apraja-nagyjának kenyeret sütött. „Szemtanúja, része voltam a folyamatnak, ahogy egy háromkilós kenyér megszületik. Azt az ízt szerettem volna rekonstruálni. Azt hiszem, sikerült, mert a 97 éves nagypapám nemrégiben úgy fogalmazott, az én kenyerem fényévekre van a nagyiétól.”




A jó minőséget a közönség is visszaigazolja: három soproni, egy kapuvári, egy sopronkövesdi pékség szolgálja ki a kovászos pékárura fogékonyakat. A pékségekben saját márkás termékek is kaphatók, köztük kencék, érlelt sonka, vagy éppen füstölt húsáru.



Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek