Hírek

Orbán Szilvia

2022. augusztus 17.

Fieri nagy zsákolásra készül: sportbárt nyit Washington legendás csarnokában.

Volt idő, amikor az éttermek repesve várták, hogy a Diners, Drive-Ins and Dives (DDD) című gasztroműsor legújabb epizódját náluk forgassa Guy Fieri furcsa, platinaszőke, nagydarab figurája – mert ez azt jelentette, hogy az üzlet látványosan fellendül. A Minnesota Post évekkel ezelőtt utána is járt a dolognak, és azt találták, hogy azok a vendéglátóhelyek, amelyek megjelenési lehetőséget kaptak a DDD tévés szériában, azt követően jelentős mértékben profitáltak belőle. A Minneapolis-ban működő Smack Shack nevű hely hosszú távú bevételei például megháromszorozódtak a műsor után.



Természetesen nincs biztosíték rá, hogy az éttermek, amelyek kapcsolatba hozhatók Fierivel, mind sikerre is viszik. Erre fogadni azért kockázatos lenne, arra viszont nem, hogy a „tripla D” egykori arca magabiztosan bízik saját brandjében. Guy Fieri ugyanis ma már elképesztő számú étteremben érdekelt, és olyan nemzetközi láncok tulajdonosa is, mint amilyen például a Guy’s Burger Joint vagy a Guy Fieri’s American Kitchen & Bar. A gasztromogullá kupálódott Fieri a weboldalán azt írja, hogy jelenleg 80, friss ételeket kínáló – úgynevezett scratch kitchen concept – étterme van, és további 175 hely működik virtuális márkája, a Flavortown Kitchen égisze alatt.



De Fierinek úgy tűnik, ez sem elég: az üzletember-séf most újra tétet emel és egy számára eddig ismeretlen pályán akar pontot szerezni.


A nagy dobás

A washingtoni sportőrültek, a Capitals és a Wizards rajongói hamarosan új kényeztetésnek örülhetnek, ha meccsre vagy fogadni érkeznek a város legendás stadionjába, a Capital One-ba. Az Eater DC ugyanis arról számolt be, hogy az arénában működő Caesars Sportsbook – ami többek között az NFL hivatalos fogadóirodája – létesítményében Fieri nemsokára, a remények szerint már szeptemberben, megnyitja a nevével fémjelzett Kitchen + Bar legújabb éttermét.



Bár a washingtoni nyitást már alig várja, ez nyilvánvalóan nem befolyásolja majd, hová húz Fieri szíve az izgalmas sportmérkőzések közben – Guy ugyanis híres-hírhedt baseball rajongó, nagy California Warriors drukker.

A Capital One Aréna egy húszezer férőhelyes sport- és szórakoztató központ, amelyet a Monumental Sports & Entertainment működtet az amerikai főváros kínai negyedében. A csarnok többek között a város férfi és női kosárlabda csapatának, a Wizards-nak és a Mystics-nek, a Capitals nevű hokicsapatnak, és a Washington Valor futballcsapatnak is az otthona.



Fierinek nem ez az első együttműködése a Caesars Sportsbookkal: a séf korábban már nyitott éttermet a fogadóiroda létesítményén belül, mégpedig a Phoenix-ben található Chase Field Stadionban, az Arizona Diamondbacks nevű baseball csapat otthonában. Ha a mostani étterem ehhez lesz hasonló – és erre elég nagy az esély – akkor a vendégek éppúgy örülhetnek a séf híres kreálmányainak, például a Trash Can Nachos vagy a Bacon Mac ’N Cheeseburgernek, mint a finom koktél, sör- és borfelhozatalnak.




Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek