Hírek

Orbán Szilvia

2022. július 8.

fish and chips , olcsó , sorbanállás , Anglia , Nagy-Britannia

Több százan álltak órákig sorban az angliai étkezde előtt, ami az eredeti ár töredékéért kínálta az ételt.

Azt tudjuk, hogy a Nagy-Britanniában drága az étel, de ennyire? A Mirror nemrég arról írt, hogy egy újonnan nyílt Mother Hubbard’s fish and chips (f&c) üzlet előtt állt kígyózó sor a minap, mert a bolt a megnyitás örömére az eredeti ár töredékéért adta a halat és a sült krumplit Birmingham külvárosában.

Az ajánlat értelmében

az eredetileg 8,75 fontba kerülő ételért aznap csak 45 pennyt kértek,

ami ahhoz vezetett, hogy a 11-kor nyitó üzlet előtt már 9 órakor elkezdtek gyülekezni a várakozók. A nyitás időpontjában az éhes vendégsereg már több száz fősre duzzadt, és végigkígyózott az utcán, adta hírül a Birmingham Live is.



Az üzlet eredeti menüjén többek között pite, sült kolbász és nuggets is szerepel, de a nyitónapi ajánlatban csak hal és sült krumpli, illetve borsó és üdítő szerepelt.

Mivel ez a menü amúgy csaknem a hússzorosába kerül, nem csoda, hogy a helyiek szinte megrohamozták az üzletet.



Úgy tudni, hogy volt olyan vásárló, aki rögtön hét adagot vitt haza a családnak a házias ízeiről ismert lánc új boltjából. Az üzlet alkalmazottai a sorban várakozóknak egy idő után vizet kezdtek el osztogatni, és hamarosan megjelent két tűznyelő is, hogy az összegyűlteket szórakoztassa. Rendőri biztosítás is érkezett, de minden rendben zajlott.

„Briliáns volt az egész. Most már lenyugodtam kicsit – azért izgultam ám, hogy mi fog ebből kisülni” – nyilatkozta az üzletvezető, Chris Thornton. „De minden remekül alakult. Egy rakás hallal készültünk, és végül csodás visszajelzéseket kaptunk.”



„Remek dolog ez a közösségünknek. A kis, helyi üzletek a közösség szívei – nem csak a f&c boltok, hanem mind. Ezeket a helyeket, és az üzemeltetőiket általában alábecsülik az emberek, pedig nagy szerepük van a helyi közösségek összetartásában. A helyiek itt találkoznak, beszélgetnek egymással. Meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt, hogy támogassuk őket” – fogalmazott Wasim Ali, a helyi rendőrségtől.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek