Receptek

Köménymagos kolbászkák

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2021. január 29.

(24 darab)
Hozzávalók:

  • 1 kg sertéstarja ledarálva
  • 2 tk só, bors
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • 1 ek őrölt köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 2 db zsemle
  • 3 dl langyos tej
  • 1 dl fátyolháj (más néven sertésháló vagy cseplesz)
  • 1 ek zsír

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A darált húst sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a pirospaprikával, őrölt köménymaggal és a reszelt fokhagymával. A két zsemlét felkockázzuk, és a langyos tejbe áztatjuk, amíg teljesen megszívja magát.

A darált húsos masszához adjuk, és egyenletesen elkeverjük. A masszából 6 dekagrammnyi adagokat kolbászkákká formázunk.

A fátyolhájat (sertéshálót) kiterítjük, és a kolbászoknál néhány centivel szélesebb csíkokra vágjuk. Beletekerünk egy-egy kolbászt.

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Egy tepsit kikenünk zsírral, belehelyezzük a betekert kolbászkákat, majd kb. 40 perc alatt készre sütjük (a fátyolháj ráolvad és finom, füstös zsiradékot ad hozzá).


sertéstarja , pirospaprika , köménymag , zsemle , fokhagyma , tej , zsír