Auguszt Olga receptje
2021. július 14.- 24 dkg tojásfehérje
(kb. 7 db) - 24 dkg mandulaliszt
- 15 dkg hajdinaliszt
- 3 dkg liszt
- 3 dkg cukor
KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 9 dkg porcukor
- 28 dkg málna
- 3 dkg kukoricakeményítő
A hajdina a régebbi korokban (és egyes területeken még ma is) a táplálkozás szerves része volt. Leggyakrabban kását főztek belőle, s a legtöbben napjainkban is csak ebben a formában ismerik, pedig a hajdina ennél lényegesen sokoldalúbb. Kiemelkedően magas az élelmirost-tartalma, de a B-vitamin- és a nyomelem szükségletet is fedezi.
Elkészítése:
Verjük fel a tojásfehérjét.
![]()
Keverjük össze a liszteket, cukrot.
![]()
Adagoljuk a felvert tojásfehérjéhez.
![]()
Nyomózsákba töltve könnyebben adagolhatjuk a formába.
![]()
Süssük 20 percig 160-180 °C-on.
![]()
KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A cukrot keverjük össze a keményítővel, szórjuk a málnára, botmixerrel törjük össze. Melegítsük meg, hogy az anyagok összeolvadjanak.
Tegyük hűtőbe.
![]()
málna , tojás , liszt , hajdinaliszt , mandulaliszt , kukoricakeményítő , porcukor




