Nábelek Zsófia receptje
2022. április 27.A tésztához:
- 450 g liszt
- 200 g zsír
- 150 g porcukor
- 2 kisebb tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 5 g sütőpor
A krémhez:
- 300 g puha vaj
- 250 g porcukor
- 50 g kakaópor
- 5 g só
A befejezéshez:
- 300 g étcsokoládé
- 3 ek olaj
1. A lisztet, sütőport és a zsírt elmorzsoljuk, majd a többi alapanyaggal könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen fél cm vékonyra nyújtjuk, majd 4-5 cm átmérőjű korongokat szúrunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 190 fokra melegített sütőben 10 perc alatt világosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A puha vajat a porcukorral és a sóval fehéredésig habosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a kakaóport, ezzel is egyenletesre keverjük. A kisült kekszeket párosával megtöltjük a krémmel, és félretesszük.
3. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, simára keverjük, majd a betöltött islereket belemártjuk, lecsepegtetjük és hagyjuk megdermedni, végül a maradék csokoládéval csíkokat húzunk a felületére.
liszt , zsír , porcukor , tojás , citrom , sütőpor , vaj , kakaópor , étcsokoládé