Bereznay Tamás receptje
2023. november 7.6 szelet 1/2 kg-os kovászos kenyér
15 dkg gorgonzola
5 dkg natúr krémsajt
6 szem szilva vagy kisebb ringló
1 db közepes padlizsán (kb. 25 dkg)
6 ek olívaolaj
só
bors
A gorgonzolát elkeverjük a krémsajttal, 2 ek olajjal és borssal. A padlizsánt 10-12 karikára vágjuk, sózzuk, majd forró olívaolajon mindkét oldalán megsütjük.
A szilvákat is félbevágjuk, kimagozzuk, kevés olaj és vaj keverékén mindkét oldalukon megsütjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk.
Az első szeletet megkenjük krémmel, erre kerül a padlizsán, majd a következő szelet kenyér, amelynek az alját is érdemes vékonyan megkenni, hogy a szeletek összetapadjanak. Újabb krém, majd szilva, legvégül az alul szintén megkent utolsó szelet kenyér.