A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kecsegefilé kaviárral, papardelle tésztával

Segal Viktor receptje

2020. augusztus 6.
  • 60 dkg kecsegefilé
  • 6-8 szál friss kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj
  • 8 db zsenge cukorborsó gyufaszálra vágva
  • 1 tk vaj
  • só, bors
  • 16 g kecsegekaviár

A FRISS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg liszt, átszitálva
  • 2 csipet só
  • 2 db tojás, felverve
  • 2 ek olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Először a tésztát készítjük el: a lisztet összekeverjük a sóval, és egy gyúródeszkán a liszt közepében mélyedést formázunk. Hozzáadjuk a felvert egész tojásokat és az olívaolajat.

Összekeverjük, majd addig gyúrjuk, amíg feszes, ruganyos tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk, és nyújtás előtt legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Kinyújtjuk a tésztát: lisztezett gyúródeszkán 1,5 mm vékony, 50×30 cm-es téglalapot nyújtunk. Megszórjuk liszttel, kb. 6 cm-es hajtásokban feltekerjük és 20 mm széles metéltekre szeleteljük.

Sós, lobogó vízben kb. 2 percig főzzük, majd leszűrjük.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Serpenyőben egy evőkanál olívaolajat hevítünk, és a halat bőrrel lefelé megpirítjuk. A bőrre azért van szükség a sütéskor, hogy szaftosabb legyen, megvédje a kiszáradástól. Sózzuk, borsozzuk. Megfordítjuk a halfiléket, és a kakukkfűvel 10 percre sütőbe tesszük.

A halról akkor tudjuk  megállapítani, hogy elkészült, ha könnyedén le tudjuk húzni a bőrét. Esztétikus, ha bőrével együtt tálaljuk, de fogyasztás előtt a kecsege bőrét érdemes eltávolítani.

Egy kis serpenyőben néhány perc alatt vajon megpároljuk a cukorborsót. Sózzuk, borsozzuk és elkeverjük a tésztával. Azonnal tálaljuk.

A halfiléket a tányérra halmozott tésztára helyezzük, majd megszórjuk egy kevés kaviárral.


kecsegefilé , kakukkfű , olívaolaj , cukorborsó , vaj , kecsegekaviár , liszt , tojás