Ruprecht László receptje
2020. április 6.- 20 dkg crescenza sajt
- 12 db hónapos retek
- 4 db sörretek
- 150 g cukorszirup
- 4 szem szegfűszeg
- 50 g friss gyömbér
- 8 szem szecsuáni bors
- 2 db kaffir lime-levél
- 30 g torma
- 35 g tokaji borecet
- 25 g tökmagolaj
- 2 szál kakukkfű
- 10 szál snidling
- só
- mikrosaláták
- pattogatott vadrizs
Medvehagymás bazsalikomgél
Hozzávalók:
- 20 szál medvehagyma
- 20 db bazsalikomlevél
- só
- 2 g agar-agar
Medvehagymás bazsalikomgél elkészítése: A medvehagymát és a bazsalikomleveleket először 80 °C-os, majd jeges vízbe tesszük, utána jól kicsavarjuk és összeturmixoljuk kevés főzőlével. A pépet szitán átpasszírozzuk. A főzőléből kb. 120 grammot kiveszünk, agar-agarral felforraljuk, sóval ízesítjük, majd kihűtjük és a péppel együtt összeturmixoljuk.
Tálalás:
A tökmagolajos reteksalátát a tányér közepére tesszük, erre halmozzuk a pácolt retkeket, a kockákra vágott crescenzát, és a mikrosalátákat. A medvehagymás bazsalikomgélt ízlésesen rányomjuk a tányérra. Vékony karikákra szelt retekkel és pattogatott vadrizzsel díszítjük.
cukorszirup , pattogatott vadrizs , mikrosaláták , só , snidling , kakukkfű , tökmagolaj , tokaji borecet , torma , kaffir lime-levél , szecsuáni bors , gyömbér , szegfűszeg , sörretek , crescenza sajt , hónapos retek