Hírek

Réthly Ákos

2023. május 5.

Újra megnyitott a Spoon, amely eddig is leginkább a dunai kilátásáról volt nevezetes.

Séfnek azt a Kovács Árpádot szerződtették, aki tudását a Lou-Lou-ban alapozta, majd a Bábel, a pécsi Enoteca Corso, a 21 Magyar Vendéglő, a Pierrot, a Speiz, a La Perle Noir, végül a Felix Kitchen and Bar után érkezett a Spoon csapatának élére.



Ha az újranyitott étterem választékban valami közöset keresünk, a kozmopolita jelző lehet a legtalálóbb kifejezés.


Általában ódzkodunk a fényképes étlapoktól, de a fotók itt sokaknak segítenek a választásban, hiszen nem biztos, hogy mindenki tudja, mi lehet például az előételek között a „gravlax, babér majonéz, dió, citrusos spenót velouté, zeller ravioli”, vagy a főételek között az „osso bucco”, amely paradicsomos zöldségraguval és fehérbabbal kerül a tányérra. Az előételek között egyébként találunk még humuszt céklás gyöngyhagymával, gránátalmával és paradicsomos salátával, tatár beefsteaket, torchon libamájat. A vegetáriánusok fogyaszthatnak édesburgonya krémlevest, a húsevők pedig egy igazi nemzetközi összefogást kóstolhatnak meg, ha a bátaszéki csirkéből készülő pho levest választják.




A turisták által látogatott étteremben szinte törvényszerű, hogy megjelenjenek az étlapon a magyaros fogások. Ezt a vonalat a csirkepörkölt és a gulyás képviseli. Ez utóbbi – bár a levesek között szerepel – de itt egy igazán sűrű, tartalmas prudukció, amely kiadósságában akár a főételekkel is felveheti a versenyt. Ez utóbbiak esetében nem lehet panasz a méretekkel sem, hiszen a rozé kacsamell zöldséges ázsiai sült tésztával, az atlanti tőkehal vagy a bélszín Colbert ugyancsak tartalmas méretben érkeznek az asztalra.


Akik csak kevesebbet ennének, választhatnak a „bár-snack” kínálatából. David Chang szendvics, csirkés quesadilla, piri-piri rák vagy egészben sült currys kókuszos karfiol színesíti a választékot. Bizonyára sokan lesznek, akik valóban csak a kilátás miatt érkeznek. Számukra egy színes koktél vagy egy remek kávé mellett tovább növelheti a jó hangulatot egy desszert. Panna cotta, csokoládé vagy karamell mousse, vegán brownie vagy a choux fehércsokoládé áfonyával és citromkrémmel – mind izgalmas csábítás!



Ezekkel az ételekkel a Spoon igyekszik minden vendégének a kedvében járni. Az üzemeltetők elmondása szerint a külföldi turisták közül a legtöbben még mindig a hamburgert és a cézár salátát keresik – ezért tartják is az étlapon ezeket. A gasztronómiai edukáció és a trendi irányzatok követése helyett inkább a minőségi alapanyagok, a tisztességes konyha és a minden igényt kielégítő választék építheti a Spoon hírnevét a következő időkben.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

Kapcsolódó cikkek