Receptek

Szürkemarhaborjú-szűzpecsenye méteres babbal körítve, kéksajt-mártással

Kalla Kálmán receptje

2020. július 21.
  • 60 dkg szűzpecsenye (négyfelé vágva, kissé megklopfolva és kerekre formázva)
  • 2 ek olívaolaj
  • 20 g vaj
  • 20 dkg kék sajt (gorgonzola)
  • 4 dl tejszín

  • 40 dkg méteres zöldbab
  • 1 cső főtt kukorica


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A szűzpecsenyeszeleteket sózzuk, majd olajba forgatjuk.

Fóliával lefedve pár órát pihentetjük.

A babot megmossuk, és levágjuk a végeit. Egészben, darabolás nélkül főzzük 6-7 percig egy nagy lábos forrásban lévő sós vízben, majd leszűrjük és forrón tálaljuk.

Felforrósítunk egy serpenyőt, és megsütjük az olajos szűzpecsenyeszeleteket. Sütés közben rádobjuk a vajat. Süthetjük angolosra-félangolosra, ki hogyan szereti. A szeleteket kivesszük a serpenyőből, és egy tálra tesszük.

A kék sajtot a serpenyőbe dobjuk és villával szétnyomkodjuk. Ráöntjük a tejszínt, és kevergetve mártássá főzzük, majd a mártásba tesszük a hússzeleteket.

Ízesíteni nem szabad, mert a gorgonzola tökéletesen elég ízesítő.

Egy tányéron körben elhelyezzük a forró babot, középre mártást teszünk, tetejére a szüzet, és mellé tálaljuk a forró kukoricát.


szűzpecsenye , zöldbab , kék sajt , olívaolaj , vaj , tejszín , kukorica