Receptek

Túrógombóc

A Duplakert étterem receptje

2022. június 29.

Gombóc

  • 0,5 kg rögös túró
  • 2 egész tojás
  • 50 g porcukor
  • 700 g búzadara
  • só, citrom reszelt héja, vaníliacukor vagy -kivonat

Kétféle morzsa

  • vaj, kalácsmorzsa vagy zsemlemorzsa, kristálycukor
  • vaj, zabfalat (keksz)

Tejfölhab

  • tejföl
  • tejszín
  • porcukor
  • aranymazsola
  • baracklekvár
  • tokaji édes fehérbor vagy bármilyen idénygyümölcs karamellizálva

ADAG: 4 főre

A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk, a tojásfehérjét külön felverve a végén lazán hozzákeverjük, és legalább 2 órát hagyjuk állni.

A morzsát kevés vajon megpirítjuk, az édesmorzsához a zabfalatot összezúzzuk. Barnított vajat készítünk, majd összekeverjük a zúzott zabfalattal.

A tejfölhabot habverővel felverjük, vagy habszifonban készítjük.

A gyümölcsraguhoz a mazsolát vízzel elkevert lekvárral és a kevés borral rövid ideig főzzük.

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra