Wang Qiang receptje
2020. szeptember 24.- 25 dkg csirkemell
- 1 db ananász
- 6 db koktélparadicsom
- 2 g fokhagyma
- 10 g cukor
- 5 g étkezési keményítő
- 3 g gyömbér
- 2 g zöldhagyma
- 4 g kínai ecet
- 8 cl napraforgóolaj
- 2,5 dl víz
- osztrigaszósz
Az ananászt félbevágjuk, a hús nagy részét éles késsel kivágjuk és feldaraboljuk. A csirkehúst darabokra vágjuk, és cukrozott osztrigaszószban nyolc percig marináljuk.
Amikor megváltozik a csirke színe, hozzáadunk 2,5 dl vizet, és nagy tűzön tíz percig sütjük, amíg a wokban sűrű lé nem alakul ki.
Elmossuk a wokot, beleteszünk 4 cl olajat, majd ha felforrósodott, az ananászbelet és a paradicsomot. Addig sütjük, amíg az ananász levet nem ereszt, majd összekeverjük a csirkével, és fűszerezzük.
Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt, jól összekeverjük, és a kibelezett ananász belsejében tálaljuk.
csirkemell , ananász , koktélparadicsom , étkezési keményítő , fokhagyma , gyömbér , zöldhagyma , kínai ecet , osztrigaszósz , napraforgóolaj