Receptek

Ananászos csirke

Wang Qiang receptje

2020. szeptember 24.
  • 25 dkg csirkemell
  • 1 db ananász
  • 6 db koktélparadicsom
  • 2 g fokhagyma
  • 10 g cukor
  • 5 g étkezési keményítő
  • 3 g gyömbér
  • 2 g zöldhagyma
  • 4 g kínai ecet
  • 8 cl napraforgóolaj
  • 2,5 dl víz
  • osztrigaszósz
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Az ananászt félbevágjuk, a hús nagy részét éles késsel kivágjuk és feldaraboljuk. A csirkehúst darabokra vágjuk, és cukrozott osztrigaszószban nyolc percig marináljuk.

Olajat öntünk a wokba, felforrósítjuk, és hirtelen kisütjük benne a csirkét.


Amikor megváltozik a csirke színe, hozzáadunk 2,5 dl vizet, és nagy tűzön tíz percig sütjük, amíg a wokban sűrű lé nem alakul ki.

Elmossuk a wokot, beleteszünk 4 cl olajat, majd ha felforrósodott, az ananászbelet és a paradicsomot. Addig sütjük, amíg az ananász levet nem ereszt, majd összekeverjük a csirkével, és fűszerezzük.

Lassan hozzáadagoljuk a vízben feloldott keményítőt, jól összekeverjük, és a kibelezett ananász belsejében tálaljuk.


csirkemell , ananász , koktélparadicsom , étkezési keményítő , fokhagyma , gyömbér , zöldhagyma , kínai ecet , osztrigaszósz , napraforgóolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra