Bereznay Tamás receptje
2019. január 2.- 4 db báránycsülök
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 szál gyökér
- 1 szál sárgarépa
- 1 dl félbarna sör
- vaj
- só
QUICHE
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg liszt
- 5 g tej
- csipet só
- 19 dkg vaj
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg friss paraj leforrázva, lecsepegtetve
- 3 dl tejszín
- 3 db tojás
- 10 dkg frissen reszelt pecorino vagy parmezán
- só, bors
Töltelék elkészítése:
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval. Hozzáadjuk a tejet, majd eldolgozzuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. 200 °C-on, babbal vagy rizzsel lesúlyozva 12 percig sütjük. Kiemelve a nehezéket a tésztából még rásütünk kb. 5 percet. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a tésztába, és 160 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük.
vöröshagyma , fokhagyma , sárgarépa , sör , báránycsülök , liszt , tej , vaj , paraj , tejszín , tojás , parmezán