Barka Áron receptje
2020. szeptember 21.- 150 g bélszínfilé
- 70 g márványsajt (pl. Stilton)
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- olívaolaj a sütéshez
- só, frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A bélszínfilét lehártyázzuk, majd késsel megnyitjuk és lapos fejű klopfolóval óvatosan kiklopfoljuk, úgy, hogy a rostjait ne nagyon sértsük fel. Ízlés szerint sózzuk (ügyeljünk arra, hogy a sajt is sós) és borsozzuk.
A márványsajthoz hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot, kakukkfüvet és a vajat. Jól összedolgozzuk és megkenjük vele a bélszínszeleteket, majd körülbelül 2 cm átmérőjű rolád formára tekerjük.
Olívaolajat hevítünk, beletesszük a fokhagymagerezdet, és a húsokat megsütjük benne.
Az elkészült roládot 2 cm-es darabokra szeleteljük, és nyársra fűzzük.

bélszínfilé , márványsajt , kakukkfű , rozmaring , fokhagyma , vaj , olívaolaj