A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Bélszíntekercs fűszeres márványsajttal

Barka Áron receptje

2020. szeptember 21.
  • 150 g bélszínfilé
  • 70 g márványsajt (pl. Stilton)
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • olívaolaj a sütéshez
  • só, frissen őrölt fekete bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A bélszínfilét lehártyázzuk, majd késsel megnyitjuk és lapos fejű klopfolóval óvatosan kiklopfoljuk, úgy, hogy a rostjait ne nagyon sértsük fel. Ízlés szerint sózzuk (ügyeljünk arra, hogy a sajt is sós) és borsozzuk.

A márványsajthoz hozzáadjuk a finomra vágott rozmaringot, kakukkfüvet és a vajat. Jól összedolgozzuk és megkenjük vele a bélszínszeleteket, majd körülbelül 2 cm átmérőjű rolád formára tekerjük.

Olívaolajat hevítünk, beletesszük a fokhagymagerezdet, és a húsokat megsütjük benne.

Az elkészült roládot 2 cm-es darabokra szeleteljük, és nyársra fűzzük.


bélszínfilé , márványsajt , kakukkfű , rozmaring , fokhagyma , vaj , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra