Tivadar György receptje
2020. július 21.BIRKAPÖRKÖLT
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg lapocka kockára vágva
- 5 fej hagyma (40 dkg)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 10 szelet füstölt szalonna
- 3 ek fűszerpaprika
TARHONYA
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg tarhonya
- 10 dkg sárgarépakocka
- 10 dkg angolzellerkocka
- 1 l zöldségalaplé
- 1 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek vaj
A kockára vágott füstölt zsírszalonnát kis lángon kiolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, majd a fokhagymát, lassan karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a húst.
TARHONYA ELKÉSZÍTÉSE:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a tarhonyát, megforgatjuk benne, majd apródonként felöntjük a zöldséglevessel, mindig annyit, amennyit éppen felszív. Ezen a módon készre főzzük a tarhonyát, mint a rizottót.
lapocka , tarhonya , hagyma , fokhagyma , paprika , paradicsom , füstölt szalonna , fűszerpaprika , sárgarépa , angolzeller , zöldségalaplé , olívaolaj , petrezselyem , vaj