Az epret felfőzzük, cukorsziruppal, citromnáddal finom szűrőn átszűrjük, kihűtjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a bodzavirág 1/3 részével, a cukorral és a vaníliarúddal, pici sóval ízesítjük. Ha kezd kihűlni, felvert tejszínhabbal lazítjuk 2 cm vastag formába töltjük, majd kihűtjük.
A réteslapot kettéhajtjuk, megkenjük közte olvasztott vajjal, és meghintjük porcukorral. Késsel vagy konyhai ollóval a kívánt formára vágjuk, és két sütőlap közt 190 °C-on pirosra sütjük. A glükózból citromlével, 1 dl vízzel, kiskanál tejszínnel és bodzavirággal elkészítjük a szorbet alapját. Alaposan átturmixoljuk, finom szűrőn átszűrjük, és pacojet tégelyben kifagyasztjuk.
A tányér aljára öntjük az eperlevest pár darabka eperrel, rárakjuk a réteslapot, a bodzadarabokat a tetejére, és megint réteslapot. Erre tesszük a bodzaszorbetet.