A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Nyári szarvasgomba lila burgonyával, zöldborsó levessel

Sárközi Ákos receptje

2020. július 26.

A ZÖLDBORSÓLEVES
HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 kg friss zöldborsó
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 szál sárgarépa
  • 5 szem egész bors

A BURGONYA HOZZÁVALÓK:

  • 2 db lila burgonya
  • 5 db kifliburgonya
  • 1/2 dl tej
  • 1/2 dl tejszín
  • 20 dkg vaj

TÁLALÁS HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg friss nyári szarvasgomba
  • pár csepp szarvasgombaolaj
ADAG: 5 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Nehéz
A ZÖLDBORSÓLEVES ELKÉSZÍTÉSE:
A zöldségekből zöldborsólevest készítünk lassan gyöngyözve, majd finom szövésű textilen átszűrjük, és tálalásig félretesszük.

A BURGONYA ELKÉSZÍTÉSE:
A lila burgonyát alaposan megmossuk, majd vajban puhára pároljuk. Tálalásnál vajban melegítjük fel, majd sózzuk, és tört borsot adunk hozzá. A kifliburgonyából pürét készítünk a vaj és a tejszín felhasználásával. Tálalásig félretesszük.

TÁLALÁS:
A habosított burgonyakrémet apróra vágott szarvasgombával és szarvasgombaolajjal ízesítjük.
A szeletelt szarvasgombát és a zöldborsó-erőlevest a krémes burgonyahabra tálaljuk, majd olívaolajjal körbelocsoljuk.


újhagyma , póréhagyma , sárgarépa , fehérrépa , lila burgonya , kifliburgonya , tejszín , tej , vaj , nyári szarvasgomba , szarvasgombaolaj , zöldborsó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra