Sárközi Ákos receptje
2020. július 26.A ZÖLDBORSÓLEVES
HOZZÁVALÓK:
- 1/2 kg friss zöldborsó
- 1 szál újhagyma
- 1 szál póréhagyma
- 2 szál fehérrépa
- 1 szál sárgarépa
- 5 szem egész bors
A BURGONYA HOZZÁVALÓK:
- 2 db lila burgonya
- 5 db kifliburgonya
- 1/2 dl tej
- 1/2 dl tejszín
- 20 dkg vaj
TÁLALÁS HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg friss nyári szarvasgomba
- pár csepp szarvasgombaolaj
A zöldségekből zöldborsólevest készítünk lassan gyöngyözve, majd finom szövésű textilen átszűrjük, és tálalásig félretesszük.
A lila burgonyát alaposan megmossuk, majd vajban puhára pároljuk. Tálalásnál vajban melegítjük fel, majd sózzuk, és tört borsot adunk hozzá. A kifliburgonyából pürét készítünk a vaj és a tejszín felhasználásával. Tálalásig félretesszük.
A habosított burgonyakrémet apróra vágott szarvasgombával és szarvasgombaolajjal ízesítjük.
újhagyma , póréhagyma , sárgarépa , fehérrépa , lila burgonya , kifliburgonya , tejszín , tej , vaj , nyári szarvasgomba , szarvasgombaolaj , zöldborsó