Pohner Ádám receptje
2020. október 6.- 2 db zellergumó
- 1-1,5 dl csirke- vagy zöldségalaplé
- 6 db tojássárgája
- 8 dkg parmezán sajt reszelve
- 5 dkg barnított vaj
- 2 szelet pancetta
- frissen őrölt fekete bors
A zellergumót egy tekerős mandolinnal letekerjük, kb. 20 cm hosszúra levágjuk és tagliatelle vastagságúra metéljük a szalagokat.
Barnított vajon megpirítjuk a vékony csíkokra vágott pancettát, majd elkezdjük párolni a zellertagliatellét. Amikor kicsit összeesett, hozzáadunk egy kis alaplevet, hozzádolgozzuk a tojássárgáját
és a parmezánt, majd borsozzuk.
Tálaláskor még egy kis friss parmezánt reszelünk a tetejére.
zellergumó , zöldségalaplé , tojás , parmezán sajt , barnított vaj , pancetta