Receptek

Nyúlpaprikás nokedkivel Farkas papától

Farkas Richárd receptje

2020. március 3.
  • 1 db egész házi nyúl
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 db paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 2 szem borókabogyó
  • só, bors,
  • 4 ek olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 ek liszt

NOKEDLI
HOZZÁVALÓK:

  • 300 g liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • víz, amennyit felvesz

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Az egész nyulat darabjaira szedjük, a belsőségeket megtisztítjuk. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, a nyulat, paradicsomot, rozmaringot és kakukkfüvet is lepirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, fűszerpaprikával és felöntjük a borral, amit elforralunk, majd az egészet felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Beledobjuk a borókát és az égetett babérlevelet. Lassú tűzön 3-4 órát főzzük. Ha a hús puha, omlós, kiemeljük a fazékból. A tejfölből és a lisztből selymes habarást készítünk, hőkiegyenlítéssel a paprikáshoz adjuk, és megfelelő sűrűségűre forraljuk a mártást. A húst visszarakjuk, pár perc alatt összefőzzük. Nokedlivel és házi csalamádéval tálaljuk.

NOKEDLI  ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet, a tojást, a sót összedolgozzuk annyi vízzel, amennyivel ragacsos, homogén masszát kapunk. Amikor a víz forr, szaggatón vagy deszkáról beleszaggatjuk a nokedlit. Újraforrás után leszűrjük, kihűtjük hideg folyóvíz alatt, majd kevés olajjal összekeverjük. 


liszt , tejföl , olaj , bors , , borókabogyó , rozmaring , kakukkfű , babérlevél , paradicsom , fehérbor , fűszerpaprika , fokhagyma , vöröshagyma , nyúl , nyúlpaprikás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra