Receptek

Brokkolikrémes pirítós szezámolajjal

Küronya Márk és Litauszki Zsolt receptje

2021. november 15.
  • 300 g friss brokkoli
  • 500 ml kókusztej
  • 1 szál citromnád
  • 5 db kaffir lime levele
  • 50 g galanga
  • 10 g zöld csili
  • 4 szelet kovászos kenyér
  • 50 ml szezámolaj
  • szezámmag
  • 4 g só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A brokkolikat rózsáira szedjük, lobogó sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízfürdőben visszahűtjük.
A legszebb rózsákat félretesszük a díszítéshez.

A szezámolajon lepirítjuk a lime-levelet, a feldarabolt citromnádat és a felszeletelt galangát. Rövid pirítás után felöntjük a kókusztejjel, és lassú forralással visszaredukáljuk az egyharmadára.

Beleszűrjük egy turmixgépbe. A leszűrt kókuszkrémhez adjuk a brokkolit, és leturmixoljuk.

A kovászos kenyeret felszeleteljük, megpirítjuk.
A pirítóst megkenjük a brokkolikrémmel, és a félretett brokkolirózsákkal díszítjük. Megszórjuk szezámmaggal és meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal.


brokkoli , kókusztej , citromnád , galanga , kaffir lime levele , zöld csili , szezámmag , szezámolaj , kenyér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra