Küronya Márk és Litauszki Zsolt receptje
2021. november 15.- 300 g friss brokkoli
- 500 ml kókusztej
- 1 szál citromnád
- 5 db kaffir lime levele
- 50 g galanga
- 10 g zöld csili
- 4 szelet kovászos kenyér
- 50 ml szezámolaj
- szezámmag
- 4 g só
A brokkolikat rózsáira szedjük, lobogó sós vízben leforrázzuk, majd jeges vízfürdőben visszahűtjük.
A legszebb rózsákat félretesszük a díszítéshez.
A szezámolajon lepirítjuk a lime-levelet, a feldarabolt citromnádat és a felszeletelt galangát. Rövid pirítás után felöntjük a kókusztejjel, és lassú forralással visszaredukáljuk az egyharmadára.
Beleszűrjük egy turmixgépbe. A leszűrt kókuszkrémhez adjuk a brokkolit, és leturmixoljuk.
A kovászos kenyeret felszeleteljük, megpirítjuk.
A pirítóst megkenjük a brokkolikrémmel, és a félretett brokkolirózsákkal díszítjük. Megszórjuk szezámmaggal és meglocsoljuk pár csepp szezámolajjal.
brokkoli , kókusztej , citromnád , galanga , kaffir lime levele , zöld csili , szezámmag , szezámolaj , kenyér