Bereznay Tamás és Gálicz István receptje
2019. október 27.- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál szárzeller
- 1 db sárgarépa
- 40 dkg hámozott paradicsom (lehet konzerv is)
- 40 dkg főtt csicseriborsó
- 30 dkg fejes káposzta
- 30 dkg kelkáposzta
- 1 db babérlevél
- 2 ág kakukkfű
- 2 szelet száraz kenyér
- pecorino sajt
- olívaolaj, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A finomra vágott fokhagymát és hagymát olívaolajon megpirítjuk, majd puhulási sorrendben hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, burgonyát, a szárzellert, majd a csíkokra vágott káposztákat is. Kakukkfűvel, babérlevéllel, sóval ízesítjük. Felöntjük a durvára darabolt paradicsommal és kevés vízzel. Összeforraljuk, majd a száraz kenyeret kockákra vágva belefőzzük. Tálalás előtt pecorino sajtot keverünk bele és meglocsoljuk olívaolajjal.

babérlevél , káposzta , csicseriborsó , szárzeller , kelkáposzta , kakukkfű