A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csirkemellsaláta kakukkfüves cukorban párolt retekkel

Segal Viktor receptje

2018. április 5.

SALÁTAÖNTET
HOZZÁVALÓK:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek citromlé
  • 10 dkg salátakeverék

PÁROLT RETEK
HOZZÁVALÓK:

  • 12 db közepes méretű retek
  • 6 ek kristálycukor
  • 6 szál kakukkfű
  • 1/2 db citrom leve
  • só, bors

SÜLT CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db csirkemell fél cm-es szeletekre vágva
  • 1 tk őrölt római kömény
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

SALÁTAÖNTET ELKÉSZÍTÉSE:
Egy nagy tálban habverővel összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és néhány csipet sót. A salátát a végén keverjük bele.

PÁROLT RETEK ELKÉSZÍTÉSE:
A párolt retekhez egy közepes méretű lábasban kakukkfüves cukorszirupot készítünk kb. fél liter vízzel (vagy amennyi félig ellepi a zöldségeket), a cukorral és a kakukkfűvel. Amikor a víz felforrt, hozzáadjuk a retket, és nagy lángon félig megfőzzük (kb. 8 perc alatt). Ezalatt elforr a víz, a retek színe kifakul, és sűrű szirupot kapunk. Ekkor hozzáadjuk a citrom levét, amitől a zöldség élénk színt kap. Ekkor kiemeljük a szirupból, hűtjük.

SÜLT CSIRKEMELL ELKÉSZÍTÉSE:
A húst fűszerezzük sóval, borssal és az őrölt római köménnyel. Egy serpenyőt szárazon felhevítünk, beleöntjük az olívaolajat, majd a csirkemellszeleteket kb. 3 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről, tányérra tesszük, hogy kissé kihűljön.

TÁLALÁS:
Összekeverjük a salátát, a csirkét, és a retekkel tálaljuk.


retek , salátakeverék , olívaolaj , citromlé , kakukkfű , római kömény , csirkemell

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra