Segal Viktor receptje
2018. április 5.SALÁTAÖNTET
HOZZÁVALÓK:
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
- 10 dkg salátakeverék
- só
PÁROLT RETEK
HOZZÁVALÓK:
- 12 db közepes méretű retek
- 6 ek kristálycukor
- 6 szál kakukkfű
- 1/2 db citrom leve
- só, bors
SÜLT CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK:
- 2 db csirkemell fél cm-es szeletekre vágva
- 1 tk őrölt római kömény
- só, bors
SALÁTAÖNTET ELKÉSZÍTÉSE:
Egy nagy tálban habverővel összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet és néhány csipet sót. A salátát a végén keverjük bele.
PÁROLT RETEK ELKÉSZÍTÉSE:
A párolt retekhez egy közepes méretű lábasban kakukkfüves cukorszirupot készítünk kb. fél liter vízzel (vagy amennyi félig ellepi a zöldségeket), a cukorral és a kakukkfűvel. Amikor a víz felforrt, hozzáadjuk a retket, és nagy lángon félig megfőzzük (kb. 8 perc alatt). Ezalatt elforr a víz, a retek színe kifakul, és sűrű szirupot kapunk. Ekkor hozzáadjuk a citrom levét, amitől a zöldség élénk színt kap. Ekkor kiemeljük a szirupból, hűtjük.
SÜLT CSIRKEMELL ELKÉSZÍTÉSE:
A húst fűszerezzük sóval, borssal és az őrölt római köménnyel. Egy serpenyőt szárazon felhevítünk, beleöntjük az olívaolajat, majd a csirkemellszeleteket kb. 3 perc alatt megpirítjuk. Levesszük a tűzhelyről, tányérra tesszük, hogy kissé kihűljön.
TÁLALÁS:
Összekeverjük a salátát, a csirkét, és a retekkel tálaljuk.
retek , salátakeverék , olívaolaj , citromlé , kakukkfű , római kömény , csirkemell