Receptek

Csirkeszárnyak hideg, erős káposztával

Bíró Lajos receptje

2020. július 26.

CSIRKESZÁRNYAK:
HOZZÁVALÓK:

  • 2 kg csirkeszárny
  • 4 csapott ek keményítő
  • 3 ek liszt
  • 4 db tojás
  • szójaszósz ízlés szerint
  • szezámolaj ízlés szerint
  • 1 ek fokhagymacsócsa (szétnyomkodott fokhagyma)
  • 2 tk darált cseresznyepaprika
  • 4 szál újhagyma
  • olaj a sütéshez

ERŐS MUSTÁR
HOZZÁVALÓK:

  • 80 ml mustár
  • 1 tk szójaszósz
  • 1 tk Erős Pista
  • 1 tk szezámolaj

ERŐS KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 400 g fejes káposzta
  • ½ fej vöröshagyma
  • 1 kisebb hegyes erős zöldpaprika
  • 1 kisebb hegyes erős pirospaprika
  • 40 ml olaj
  • 1 kk szecsuáni bors
  • 1,5 ek cukor
  • 1,5 ek ecet (10%-os)
  • 1 csapott ek Erős Pista
  • 2 szál újhagyma

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Csirkeszárnyak elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, feldaraboljuk.

A keményítőből, a lisztből az egész tojással, a szójaszósszal, a szezámolajjal, a fokhagyma-csócsával és a darált cseresznyepaprikával

pácot keverünk, a szárnyakat alaposan beleforgatjuk, hogy mindenütt érje, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt bő, forró olajban ropogósra sütjük.  

Az erős mustár és erős káposzta elkészítése:
Az erős mustárhoz a mustárt a többi hozzávalóval jól összekeverjük, és felhasználásig hűtőben érleljük.

Az erős káposztához a megtisztított káposztát kockákra, a hagymát finomra vágjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk, és húsukat felaprítjuk.

Wokban az olajat füstölésig forrósítjuk, a szecsuáni borsot beledobjuk, kissé megkapatjuk, hogy az olaj az aromáját átvegye, majd kidobjuk belőle.

A hagymát az illatos olajba szórjuk, kevergetve megpirítjuk, majd a cukrot, az ecetet, a paprikakockákat, a káposztát, a sót és az Erős Pistát hozzáadjuk, erős tűzön, kevergetve-rázogatva az egészet néhány perc alatt megkapatjuk. Ha kész, a felkarikázott újhagymát rászórjuk.

Ha kihűlt, legalább egy egész napig hűtőben érleljük.


csirkeszárny , keményítő , liszt , tojás , szójaszósz , szezámolaj , fokhagyma , cseresznyepaprika , újhagyma , olaj , mustár , Erős Pista , új fejes káposzta , vöröshagyma , erős zöldpaprika , erős pirospaprika , hegyes erős pirospaprika , ecet , szecsuáni bors

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra