Bíró Lajos receptje
2020. július 26.CSIRKESZÁRNYAK:
HOZZÁVALÓK:
- 2 kg csirkeszárny
- 4 csapott ek keményítő
- 3 ek liszt
- 4 db tojás
- szójaszósz ízlés szerint
- szezámolaj ízlés szerint
- 1 ek fokhagymacsócsa (szétnyomkodott fokhagyma)
- 2 tk darált cseresznyepaprika
- 4 szál újhagyma
- olaj a sütéshez
ERŐS MUSTÁR
HOZZÁVALÓK:
- 80 ml mustár
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk Erős Pista
- 1 tk szezámolaj
ERŐS KÁPOSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 400 g fejes káposzta
- ½ fej vöröshagyma
- 1 kisebb hegyes erős zöldpaprika
- 1 kisebb hegyes erős pirospaprika
- 40 ml olaj
- 1 kk szecsuáni bors
- 1,5 ek cukor
- 1,5 ek ecet (10%-os)
- 1 csapott ek Erős Pista
- 2 szál újhagyma
- só
Csirkeszárnyak elkészítése:
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A keményítőből, a lisztből az egész tojással, a szójaszósszal, a szezámolajjal, a fokhagyma-csócsával és a darált cseresznyepaprikával
Tálalás előtt bő, forró olajban ropogósra sütjük.
Az erős mustár és erős káposzta elkészítése:
Az erős mustárhoz a mustárt a többi hozzávalóval jól összekeverjük, és felhasználásig hűtőben érleljük.
Az erős káposztához a megtisztított káposztát kockákra, a hagymát finomra vágjuk, a kétféle paprikát kicsumázzuk, és húsukat felaprítjuk.
Wokban az olajat füstölésig forrósítjuk, a szecsuáni borsot beledobjuk, kissé megkapatjuk, hogy az olaj az aromáját átvegye, majd kidobjuk belőle.
A hagymát az illatos olajba szórjuk, kevergetve megpirítjuk, majd a cukrot, az ecetet, a paprikakockákat, a káposztát, a sót és az Erős Pistát hozzáadjuk, erős tűzön, kevergetve-rázogatva az egészet néhány perc alatt megkapatjuk. Ha kész, a felkarikázott újhagymát rászórjuk.
Ha kihűlt, legalább egy egész napig hűtőben érleljük.
csirkeszárny , keményítő , liszt , tojás , szójaszósz , szezámolaj , fokhagyma , cseresznyepaprika , újhagyma , olaj , mustár , Erős Pista , új fejes káposzta , vöröshagyma , erős zöldpaprika , erős pirospaprika , hegyes erős pirospaprika , ecet , szecsuáni bors