Receptek

Csokoládémousse

Nábelek Zsófia receptje

2020. március 27.
  • 3 db tojás
  • 70 g cukor
  • 225 g étcsokoládé (50-60%)
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből és 40 gramm cukorból selymes, nem túl kemény habot verünk.

A tojássárgáját a maradék cukorral gőz felett 60 °C-ig melegítjük, közben habverővel kihabosítjuk. A langyos csokoládéhoz keverjük – itt nem kell finomkodni, a lényeg, hogy egyenletes, homogén masszát kapjunk.

A tojásfehérjét laza, könnyed mozdulatokkal forgassuk a csokoládés alaphoz 2-3 részletben.

A mousset adagoljuk poharakba és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni 3-4 óra alatt. Tálalás előtt hagyjuk 15-20 percig szobahőmérsékleten, hogy igazán krémes, lágy legyen a desszert.


étcsokoládé , cukor , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra