Zoboki Zoltán receptje
2021. március 26.- 40 dkg hagyományos módon készült sertéscsülök
- 10 dkg vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 6 dkg vaj
- Ízlés szerint mustár, ketchup, édes fűszerpaprika, erős fűszerpaprika, őrölt bors, őrölt kömény, Worcester, csipetnyi majoránna
ELKÉSZÍTÉSE:
A csülköt megfőzzük úgy, hogy a csontok kiessenek belőle. A húst zsírostól-bőröstől darabokra vágjuk és simára daráljuk.
A fent említett hozzávalókat (vaj, mustár, hagyma, kevés fokhagyma, bors, ízlés szerint ketchup, kevés majoránna, pirospaprika) folyamatosan hozzákeverjük, addig, amíg egészen pástétom állagú lesz.
Rövid időre hűtőbe tesszük, amíg a pirítós kenyerek elkészülnek, és azzal tálaljuk.
sertéscsülök , vöröshagyma , fokhagyma , vaj , ketchup , mustár , bors , kömény , Worcester , majoránna , fűszerpaprika