Receptek

Disznófejpástétom véres hurka módon

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2022. január 7.
  • 1 db 5-6 kilós malacfej
  • 50 dkg hagyma, finomra vágva
  • 10 dkg vaj
  • 3 szál kakukkfű
  • 3 db babérlevél
  • 4 gerezd fokhagyma, hámozva és kés lapjával megzúzva
  • 1/2 l friss vér

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Ezt a pástétomot a legendás párizsi Chez Michel bisztró receptje nyomán készítjük.


A fejet és a nyelvet (a velő nélkül) forrásban lévő sós vízben tesszük fel. Nagyon kis lángon, gyöngyöző forrással puhára főzzük. Ez körülbelül 1,5-2 órát vesz igénybe. Az agyvelőt 5 perccel befejezés előtt adjuk hozzá. Míg fő a fej, a vajon körülbelül félóra alatt finomra pároljuk a vágott hagymát kakukkfűvel, babérlevéllel, fokhagymával. Sózzuk-borsozzuk.

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük.


Amikor a fej puha, leszűrjük. A húst lebontjuk a fejről, a nyelvet hideg vízbe mártjuk, még melegen hámozzuk. A fejhúst és nyelvet darabokra vágjuk, az agyvelőt félbe. A párolt hagymából kivesszük a babért és a kakukkfüvet, ráöntjük a vért. Alaposan összekeverjük, ha kell, még ízesítjük. A masszát egy vagy két terrinformába töltjük, alufóliával lefedjük, és a már 160 °C-os sütőbe tesszük egy órára.

TÁLALÁS:
Tálalhatjuk melegen vagy szobahőmérsékleten.



malacfej , kakukkfű , vöröshagyma , babérlevél , fokhagyma , friss vér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra