Receptek

Durbincs, lecsó, kapros tök

Bicsár Attila receptje

2021. június 27.
  • 8 szelet durbincsfilé
  • vaj és olaj a sütéshez
  • só, bors

LECSÓ
HOZZÁVALÓK:

  • 8 db tv-paprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 4 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, pirospaprika, őrölt kömény
  • olaj
  • olívaolaj

TÖK
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg hámozott, magozott tök
  • 2-3 szál kapor
  • olaj a pirításhoz
  • só, bors, citrom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

A durbincsfiléket sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben, kevés olajon pirosra sütjük a bőrös oldalát, majd megfordítjuk, hozzáadjuk a vajat és levesszük a tűzről. A serpenyőben hagyjuk pihenni tálalásig.

LECSÓ ELKÉSZÍTÉSE:
A két zöldpaprikát daraboljuk magok, erek nélkül, majd leforrázzuk a salottahagymával együtt.
1 db paradicsomot szintén leforrázunk, a húsát feldaraboljuk. Az egészet összekeverjük kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A többi hozzávalóból lecsót készítünk, amit krémesre turmixolunk.

TÖK ELKÉSZÍTÉSE:

A tököt kisebb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük. A kaprot csak tálalás előtt keverjük hozzá.


durbincsfilé , olaj , tv-paprika , zöldpaprika , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , őrölt kömény , pirospaprika , tök , kapor , citrom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra