Bicsár Attila receptje
2021. június 27.- 8 szelet durbincsfilé
- vaj és olaj a sütéshez
- só, bors
LECSÓ
HOZZÁVALÓK:
- 8 db tv-paprika
- 2 db zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, pirospaprika, őrölt kömény
- olaj
- olívaolaj
TÖK
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg hámozott, magozott tök
- 2-3 szál kapor
- olaj a pirításhoz
- só, bors, citrom
A durbincsfiléket sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben, kevés olajon pirosra sütjük a bőrös oldalát, majd megfordítjuk, hozzáadjuk a vajat és levesszük a tűzről. A serpenyőben hagyjuk pihenni tálalásig.
LECSÓ ELKÉSZÍTÉSE:
A két zöldpaprikát daraboljuk magok, erek nélkül, majd leforrázzuk a salottahagymával együtt.
1 db paradicsomot szintén leforrázunk, a húsát feldaraboljuk. Az egészet összekeverjük kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. A többi hozzávalóból lecsót készítünk, amit krémesre turmixolunk.
TÖK ELKÉSZÍTÉSE:
A tököt kisebb kockákra vágjuk, majd forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük. A kaprot csak tálalás előtt keverjük hozzá.
durbincsfilé , olaj , tv-paprika , zöldpaprika , paradicsom , vöröshagyma , fokhagyma , őrölt kömény , pirospaprika , tök , kapor , citrom