Receptek

Fodroskel-cézársaláta

Küronya Márk és Litauszki Zsolt receptje

2021. december 5.
  • 400 g fodros kel
  • 100 g pecorino sajt
  • 200 g kruton
  • 300 g öntet
  • 1 db körte

Kruton
Hozzávalók:

  • 200 g kovászos kenyér
  • 10 g fokhagyma
  • 1,5 dl extraszűz olívaolaj

Öntet
Hozzávalók:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl mogyoróolaj
  • 8 g szardella
  • 1/2 db lime leve
  • 20 g dijoni mustár
  • 20 ml Worcester-szósz
  • 120 g pecorino sajt (100 g + 20 g)
  • 3 db tojássárgája
  • só, bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Először elkészítjük az öntetet. Ehhez egy tálba tesszük a megpucolt, durvára vágott fokhagymát és a mogyoróolajat és botmixerrel simára turmixoljuk. Hozzáadjuk a lereszelt pecorino sajtot és a többi összetevőt, kivéve a tojássárgáját.Botmixerrel krémes állagúra keverjük. A végén hozzáadjuk a sárgáját és habverővel simára keverjük. A fodros kel leveleit forró vízben leforrázzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük. A krutont a fokhagymával leturmixolt olajba forgatjuk, tepsiben sütőpapíron 180 °C-on 10 perc alatt ropogósra sütjük.

Tálalás:

A leszárított fodros kelt falatnyi darabokra vágjuk, majd összekeverjük az öntettel és a krutonnal.
Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott körtét, megszórjuk pecorinoforgáccsal, és kevés mogyoróolajjal meglocsoljuk.


fodros kel , kruton , pecorino sajt , öntet , körte , mogyoróolaj , extraszűz olívaolaj , fokhagyma , kovászos kenyér , szardella , tojás , lime , dijoni mustár , Worcester-szósz

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra