Szabó Sándor receptje
2022. február 16.- 4 db csontos fürjmell
- 500 g bébirépa
- 20 g kávébab
- 4 ek akácméz
- 2 ek egész kömény
- 3 db karalábé
- 5 ek panko morzsa
- 1 db lime reszelt héja
- 1 ek kakaótöret
- 1 ek vaj
- 5-6 szál kakukkfű
- olívaolaj
- só
A fürjmelleket megtisztítjuk és hűtőszekrénybe tesszük.
A karalábét egyesével sóval és olívaolajjal alumíniumfóliába csavarjuk, és 165 fokos sütőbe tesszük. A répákat mézzel, kávébabbal, sóval és egész köménnyel szintén alumíniumfóliába csavarjuk, és a karalábéval együtt puhára sütjük.
A panko morzsát olívaolajon aranybarnára pirítjuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a kakaóbabtöretet. Reszelt lime-héjjal és sóval ízesítjük.
Tálalás előtt a csontos fürjmelleket a hűtőből kivéve sóval és kevés borssal ízesítjük, a forró serpenyőben lekérgezzük. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a vajat, s folyamatosan locsolgatva „rotírozzuk”. Ha megsült, tegyük félre pihenni legalább 5 percig.
fürjmell , bébirépa , méz , kávébab , kömény , karalábé , panko morzsa , lime , vaj , kakukkfű , kakaótöret