A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fűszeres bárányfasírt, marinált cukkinisaláta

Horváth Csongor receptje

2018. október 11.
  • 50 dkg báránylapocka

SÜLT CUKKINISALÁTA
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg bébicukkini
  • 3 db bébi római saláta
  • 1 dl balzsamecet
  • 2 ek cukor

BUNDÁZOTT BIRSALMA
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db birsalma
  • rusztikus morzsa
  • 2 db tojás
  • finomliszt
  • étolaj

SÜLT KÁPIA PAPRIKA
HOZZÁVALÓK:

  • kápia paprika
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • balzsamecet

KECSKESAJTKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • kecskesajt
  • friss petrezselyemzöld
  • római kömény
  • fekete bors
  • extraszűz olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A lapockát ledaráljuk, finomra vágott pirított vöröshagymával, sóval, fekete borssal, őrölt római köménnyel és curryporral ízesítjük. Húspogácsákat formázunk belőle és forró serpenyőben megsütjük.

Sült cukkinisaláta elkészítése:
A felezett bébicukkinit olívaolajon megpirítjuk. Melegen cukrot, sót és balzsamecetet adunk hozzá, és melegen marináljuk. Tálalásig hűtjük.

Bundázott birsalma elkészítése:
A hámozott birsalmát cikkekre vágjuk, klasszikus módon bundázzuk, és bő olajban kisütjük.

Sült kápia paprika elkészítése:
A kápia paprikát megsütjük, apró kockákra vágjuk, és finomra vágott petrezselyemmel, olívaolajjal és balzsamecettel ízesítjük. Kecskesajtkrémmel tálaljuk.

Kecskesajtkrém elkészítése:
A hozzávalókat tálba tesszük, és jól kikeverjük.


kápia , bébicukkini , báránylapocka , bébi római saláta , balzsamecet , rusztikus morzsa , birsalma , tojás , liszt , kecskesajt , petrezselyemzöld , római kömény , olívaolaj