Receptek

Tejfölös lepény

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2021. július 20.

(12 szelet)

  • 6 dl tejföl (20%-os)
  • 7 db tojás, szétválasztva
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília kikapart magjai
  • csipet só
  • 10 dkg liszt
  • vaj a tepsi kikenéséhez
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tejfölt elektromos habverővel (vagy kézi keverővel) csomómentesre keverjük a 7 tojássárgájával, majd hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliát és a sót.

Beleszitáljuk a lisztet, elkeverjük.

A tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan a tejfölös masszába forgatjuk.

Egy 30x20 cm-es tepsit kivajazunk, majd beleöntjük a masszát.

180 °C-os sütőben kb. 35 percig, tűpróbáig sütjük, majd szeletelés előtt lehűtjük.


Mellé adhatunk sült gyümölcsöket, pl. sült nektarint, amihez a gyümölcsöt leöntjük 1 dl vízből és 5 dkg cukorból főzött sziruppal, majd 180 °C-on kétszer tíz percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.


tejföl , tojás , porcukor , citrom , liszt , vaj , vaníliarúd

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra