Tivadar György receptje
2019. október 16.- 60 dkg vadlazacfilé
- 5 dkg aszalt tőzegáfonya
- 3 db szilva
- 10 dkg salátamix
- 4 ek olívaolaj
- 1 csipet só, bors
- 1 db kápia paprika
- 25 dkg (4 szelet) tramezzini kenyér
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kiszálkázott, besózott, borsozott halfilét a bőrös oldalával lefelé forró serpenyőbe olívaolajra helyezzük, kb. 3 perc után megfordítjuk, majd lekapcsoljuk alatta a gázt és félrehúzzuk a serpenyőt. A kápia paprikát csíkokra, a szilvát tetszőleges szeletekre vágjuk, majd a salátamixszel, az aszalt tőzegáfonyával, az olívaolajjal és egy csipet sóval összekeverjük. A tramezzini kenyeret toastsütő segítségével megpirítjuk. (Ha nincs tramezzini kenyér, akkor használhatunk toastkenyeret is, de a széleit levágva.)

tramezzini kenyér , olívaolaj , aszalt tőzegáfonya , szilva , salátamix , vadlazacfilé