Receptek

Hideg bélszínsaláta

Bereznay Tamás receptje

2020. augusztus 31.
  • 4 szelet bélszín
  • só, bors
  • 20 dkg bivalymozzarella
  • 20 dkg datolya
  • koktélparadicsom
  • kalamata olívabogyó
  • friss bazsalikomlevél
  • olívaolaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A steaket kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalán 1-1 percig sütjük,


majd, a húst egy csipesszel megfogva, az oldalát is körbesütjük. Sütőrácsra tesszük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és

180 °C-os sütőben 6-8 percig sütjük. Tányérra szedve megvárjuk, amíg kihűl, majd nagyobb kockákra vágjuk.


A koktélparadicsomot nagyon kevés olajon, füstölgő serpenyőben körbepirítjuk, így a héját könnyen lehúzhatjuk.

Egy tálba tesszük a mozzarellával, a bazsalikomlevelekkel, a mozzarellával és a bélszínnel. Sózzuk, borsozzuk és gazdagon meglocsoljuk olívaolajjal.

Friss bagettel tálaljuk.


bivalymozzarella , bélszín , datolya , koktélparadicsom , Kalamata olívabogyó , bazsalikomlevél , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra