Receptek

Hideg nyári szőlőgazpacho

Gyurik Gábor receptje

2021. június 22.
  • 70 dkg fehér szőlő
  • 15 dkg szárzeller
  • 20 dkg zöld kaliforniai paprika
  • 30 dkg kígyóuborka
  • 1 fej salottahagyma
  • 1/2 dl extra olíva
  • 1/2 dl szőlőmagolaj
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1-1 kisebb csokor kapor, petrezselyem
  • 2-3 ek fehérborecet
  • 2 szelet kovászos kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A szőlőt kimagozzuk, az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, majd az összes hozzávalót egy erős turmixgépben összeturmixoljuk.

Ha túl sűrű a levesünk, kis vízzel hígíthatjuk, vagy ha van kéznél, akkor hideg zöldségalaplével.


Tálaláshoz betétnek használhatunk darabolt szőlőszemeket, apró uborka- és zellerzöldkockákat, pirított kenyérkockát, esetleg friss kecskesajtot is szórhatunk a levesünkre.


fehér szőlő , szárzeller , kaliforniai paprika , kígyóuborka , salottahagyma , szőlőmagolaj , olívaolaj , újhagyma , petrezselyem , kapor , fokhagyma , fehérborecet , kovászos kenyér

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra