Gyurik Gábor receptje
2021. június 22.- 70 dkg fehér szőlő
- 15 dkg szárzeller
- 20 dkg zöld kaliforniai paprika
- 30 dkg kígyóuborka
- 1 fej salottahagyma
- 1/2 dl extra olíva
- 1/2 dl szőlőmagolaj
- 2-3 szál újhagyma
- 1-1 kisebb csokor kapor, petrezselyem
- 2-3 ek fehérborecet
- 2 szelet kovászos kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
A szőlőt kimagozzuk, az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, majd az összes hozzávalót egy erős turmixgépben összeturmixoljuk.
Tálaláshoz betétnek használhatunk darabolt szőlőszemeket, apró uborka- és zellerzöldkockákat, pirított kenyérkockát, esetleg friss kecskesajtot is szórhatunk a levesünkre.
fehér szőlő , szárzeller , kaliforniai paprika , kígyóuborka , salottahagyma , szőlőmagolaj , olívaolaj , újhagyma , petrezselyem , kapor , fokhagyma , fehérborecet , kovászos kenyér