Nábelek Zsófia receptje
2019. február 16.Nutella mousse
- 100 g habtejszín
- 140 g krémsajt (Philadelphia vagy más natúr krémsajt)
- 115 g Nutella
Lehet még fokozni: hiszen jól illik hozzá egy kis savas gyümölcs, mint a málna, megy hozzá az áfonya, a mangó, de persze klasszikusan az eper is. Mivel bogyós gyümölcsből viszonylag kevés terem februárban, nyugodtan használjanak fagyasztott gyümölcsöt, amit
és kész is a szuper egyszerű gyümölcsszósz, amit tehetünk túrógombócra, derelyére, panna cottára, vagy mint most, pohárdesszerthez.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/12/dsc06863-700x466-770x_.jpg?token=3ff3620db0c1e9ab43ff63f38aaf468b)
A ropogós állagot se felejtsük el, ez lehet valamilyen pirított olajos mag kevés sóval, ami kiemeli az ízét, házi granola, vagy egyszerű crumble. Ehhez elég 1:1 arányban összemorzsolni vajat, lisztet, cukrot és valamilyen fűszert, olajos magot, mákot, zabot, kakaót.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/06/12/Nutella-mousse2-770x_.jpg?token=bc04b7244105cb14631ae1562a96c319)
180 fokra előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, majd mikor kihűlt, törjük össze kisebb nagyobb darabokra. Lezárt dobozban 2-3 hétig eláll szobahőmérsékleten.
A tejszínt és a krémsajtot egy keverőtálban elektromos habverővel sűrű, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a mogyorókrémet és ezzel együtt 1-2 percig habosítjuk-keverjük, amíg selymes, gazdag, sűrű krémet kapunk. Poharakba töltjük és 2 órára hűtőbe tesszük. Díszítsük, ízesítsük gyümölcsökkel, olajos magvakkal.
krémsajt , pohárdesszert , édesség , desszert , nutella , habtejszín