Vidra Péter receptje
2019. május 28.Karalábéleves
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db karalábé
- 1 db közepes sárgarépa
- 6 dl világos zöldségalaplé
- 2 dl habtejszín
- só, őrölt fehérbors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A friss zöldségek szezonja ez – ha ízletes fogásokra vágyunk, most kell beállni kicsit a tűzhely mellé. Vidra Péter, az esztergomi Rózsakert Étterem séfje gyors és kreatív karalábélevessel lepett meg minket!
Nagyon egyszerű, de mégis kicsit különleges: roppannak benne a kockára vágott zöldségek, de selymesen lágy a leve. Ellentétesek a textúrák, de mégis harmónia jellemzi a levest.
Nagyon egyszerű, de mégis kicsit különleges: roppannak benne a kockára vágott zöldségek, de selymesen lágy a leve. Ellentétesek a textúrák, de mégis harmónia jellemzi a levest.

A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A karalábé gömbölyded oldalait levágjuk, hogy téglatest formát kapjunk, így tudjuk szépen kockára vágni. A sárgarépa oldalait is levágjuk és a karalábéhoz hasonló kockákra szeleteljük.
A zöldségalaplevet enyhén sózzuk és felforraljuk –
roppanósra főzzük benne a zöldség kockákat, utána rögtön hideg, lehetőleg jeges vízbe átszedve sokkoljuk, hogy megmaradjon rességük.
A lébe beletesszük a karalábék levágott darabjait és puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, majd krémesre turmixoljuk. Sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük.
"Tálaláskor tányérba helyezzük a zöldségkockákat, petrezselyem- vagy sárgarépazölddel díszítjük. Elegáns, ha kancsóból, kiöntőből tudjuk tálalni hozzá a selymes levet." - tette hozzá Vidra Péter, a Rózsakert séfje.

rózsakert , vidra péter , répa , karalábé , leves , habtejszín