Receptek

Kacsamájroyale erdei áfonyával és újburgonyával

Gyurik Gábor receptje

2020. június 27.
  • 100 g friss kacsamáj kierezve
  • 100 g grillezett kacsamáj
  • 300 g tejszín
  • 3 db tojás
  • só, fehér bors, kakukkfű
  • 450 g újburgonya
  • 135 g erdei áfonya
  • 100 ml szőlőmagolaj
  • 150 ml vörösbor
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Tálalás előtt kisebb darabokra vágjuk, és felhevített szőlőmagolajban megpirítjuk. Az áfonyaszemeket leöblítjük és a vörösborban mártás sűrűségűre főzzük. A kacsamájakat, a tojást és a tejszínt összeturmixoljuk, sóval, borssal és finomra vágott kakukkfűvel ízesítjük. A masszát szilikonformákba töltjük, és 80 °C-os gőzös sütőben 25-30 perc alatt készre gőzöljük. Tálalás előtt két oldalát száraz teflonos serpenyőben megpirítjuk.


kacsamáj , tejszín , tojás , kakukkfű , újburgonya , áfonya , szőlőmagolaj , vörösbor

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra