Gyurik Gábor receptje
2020. június 27.- 100 g friss kacsamáj kierezve
- 100 g grillezett kacsamáj
- 300 g tejszín
- 3 db tojás
- só, fehér bors, kakukkfű
- 450 g újburgonya
- 135 g erdei áfonya
- 100 ml szőlőmagolaj
- 150 ml vörösbor
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük. Tálalás előtt kisebb darabokra vágjuk, és felhevített szőlőmagolajban megpirítjuk. Az áfonyaszemeket leöblítjük és a vörösborban mártás sűrűségűre főzzük. A kacsamájakat, a tojást és a tejszínt összeturmixoljuk, sóval, borssal és finomra vágott kakukkfűvel ízesítjük. A masszát szilikonformákba töltjük, és 80 °C-os gőzös sütőben 25-30 perc alatt készre gőzöljük. Tálalás előtt két oldalát száraz teflonos serpenyőben megpirítjuk.
kacsamáj , tejszín , tojás , kakukkfű , újburgonya , áfonya , szőlőmagolaj , vörösbor