Jahni László receptje
2019. június 26.- 50 dkg főtt kacsanyakhús
- 20 dkg kuszkusz
- 1/2 dl olívaolaj
- 6 csokor petrezselyem
- 1 csokor menta
- 20 dkg paradicsom
- só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A kacsanyakból hagyományos módon húslevest főzünk. Ezután a nyakakról lebontjuk a húst és szálakra tépkedjük. A kész levest forralással koncentráljuk, és ezzel ízesítjük a kacsanyakszálakat. A kuszkuszt enyhén megpirítjuk, és felöntjük forrásban lévő fele víz és fele húsleves keverékével (a folyadék a kuszkusz mennyiségének kétharmada legyen). Lefedjük és egy perc múlva villával alaposan elkeverjük. Tegyünk hozzá olívaolajat, finomra vágott mentát, jó sok petrezselymet és apróra vágott paradicsomkockát. Ízesítsük sóval, borssal.

oaradicsom , menta , ment , kuszkusz , kacsanyak