A nyúlcombokat besózzuk, és mind a két oldalukat serpenyőben megsütjük. Félrehúzzuk, a sparhelten hozzáadjuk a hagymák felét és a fűszernövényeket. Lefedjük és a sparhelt sütőterébe tesszük.
Közepes hőmérsékleten 1 órán át sütjük, közben folyamatosan forgatva.
Ezután kivesszük az edényből a nyúlcombokat, a zsiradékból csak minimálisat hagyunk benne, majd hozzáadjuk a felkarikázott répát és a mustárt, s enyhén megpirítjuk. Sóval és babérlevéllel ízesítjük, vízzel felengedjük és felforraljuk.
Addig főzzük benne a répákat, míg meg nem puhultak, ekkor félrehúzzuk az edényt, és a hőkiegyenlítésre figyelve hozzáadjuk a tejfölt. Ehhez a forró léből fokozatosan a hideg tejfölhöz adunk néhány kanálnyit, majd amikor kellőképpen felmelegedett, az egészet összekeverjük.
Visszahelyezzük a combokat a mártásba, és
lefedve még fél órára visszatesszük a sparhelt langyos sütőterébe.
Amíg a hús pihen, elkészítjük a gombócokat.
A szikkadt zsemléket 1x1 cm-es kockákra vágjuk, megpirítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát egy másik serpenyőben, kevés zsiradékon szintén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.
Kihűtjük, összekeverjük a pirított zsemlét a hagymás alappal, sóval ízesítjük és kevés vizet adunk hozzá. A masszát összekeverjük, gombócokat formázunk, és sós, forró vízben kifőzzük. A nyúlcomb mellé tálaljuk.