Receptek

Nyúlpecsenye idei répával

Ruprecht László receptje

2020. július 22.
  • 4 db nyúlcomb
  • 120 g kacsazsír
  • 3 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • 2 db babérlevél
  • 6 db sárgarépa
  • 2 fej új fokhagyma
  • 20 g só
  • 100 g mustár

ZSEMLEGOMBÓC
HOZZÁVALÓK:

  • 4 db zsemle
  • 4 db tojás
  • 210 g liszt
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek zsír

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A nyúlcombokat besózzuk, és mind a két oldalukat serpenyőben megsütjük. Félrehúzzuk, a sparhelten hozzáadjuk a hagymák felét és a fűszernövényeket. Lefedjük és a sparhelt sütőterébe tesszük.

Közepes hőmérsékleten 1 órán át sütjük, közben folyamatosan forgatva.

Ezután kivesszük az edényből a nyúlcombokat, a zsiradékból csak minimálisat hagyunk benne, majd hozzáadjuk a felkarikázott répát és a mustárt, s enyhén megpirítjuk. Sóval és babérlevéllel ízesítjük, vízzel felengedjük és felforraljuk.

Addig főzzük benne a répákat, míg meg nem puhultak, ekkor félrehúzzuk az edényt, és a hőkiegyenlítésre figyelve hozzáadjuk a tejfölt. Ehhez a forró léből fokozatosan a hideg tejfölhöz adunk néhány kanálnyit, majd amikor kellőképpen felmelegedett, az egészet összekeverjük.

Visszahelyezzük a combokat a mártásba, és

lefedve még fél órára visszatesszük a sparhelt langyos sütőterébe.

Amíg a hús pihen, elkészítjük a gombócokat.

A szikkadt zsemléket 1x1 cm-es kockákra vágjuk, megpirítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát egy másik serpenyőben, kevés zsiradékon szintén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet.

Kihűtjük, összekeverjük a pirított zsemlét a hagymás alappal, sóval ízesítjük és kevés vizet adunk hozzá. A masszát összekeverjük, gombócokat formázunk, és sós, forró vízben kifőzzük. A nyúlcomb mellé tálaljuk.


kakukkfű , rozmaring , nyúlcomb , kacsazsír , babérlevél , sárgarépa , fokhagyma , mustár , zsemle , tojás , liszt , vöröshagyma , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra