A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Káposztás tésztával töltött kacsa

Kalla Kálmán receptje

2016. október 5.
  • 1 db pecsenyekacsa (2 kg)
  • 1 tk majoranna

KÁPOSZTÁS TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 200 g nagy kockatészta
  • 500 g fehér káposzta
  • 1 dl olaj
  • 20 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
A kacsát a mellére fektetjük, felvágjuk a hátát, és ezen keresztül kicsontozzuk. A fölösleges zsiradékot, hájat eltávolítjuk, besózzuk, majoránnával befűszerezzük.

A káposztát lereszeljük, 10 percre besózzuk, levét kinyomkodjuk. A cukrot barnára pirítjuk, hozzáadjuk az olajat, káposztát, frissen őrölt borsot. Erős tűzön állandóan kevergetve pároljuk, kissé megpirítjuk.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a pirított káposztával és a két tojással. A káposztás tésztát a kiterített kacsa közepére halmozzuk.

A hátszéleket felhajtjuk, vékony zsineggel összevarrjuk. Olajjal megkent alufóliára tesszük, hengerszerűen feltekerjük.

Előmelegített sütőben, lassú tűzön (130 °C-on) 1 óra 20 percet sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk. Sütés után 10-15 percig pihentetjük. Szeletelés előtt a zsineget távolítsuk el!



kacsa , káposzta , pecsenyekacsa , majoranna , kockatészta , fehér káposzta , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra