A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kapros ricottamousse karamellizált levendulás barackkal

Gyurik Gábor receptje

2020. július 26.
  • 40 dkg ricotta
  • 20 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db lime
  • 3 dl tejszín
  • 3 db zselatinlap
  • 1 kisebb köteg kapor
  • 5 db sárgabarack
  • levendulavirág
  • só, barna cukor
ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A ricottát szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a lime-ok levét, héját reszelve. Csipet sót, mascarponét, a felolvasztott zselatint, a finomra vágott kaprot, és ezt lazítjuk a felvert tejszínhabbal.

Legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk és forró serpenyőbe helyezzük.

Megszórjuk barna cukorral és néhány levendulavirággal. Addig forgatjuk, rázogatjuk, amíg a cukor szépen rá nem karamellizálódik.

Tálalásig félretesszük, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl.


ricotta , sárgabarack , mascarpone , zselatinlap , porcukor , lime , tejszín , kapor , levendulavirág