A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tejfölös uborkasaláta pisztrángkaviárral

receptje

2011. október 13.
HOZZÁVALÓK:

1 db nagy kígyóuborka 3 ek tejföl késhegynyi dijoni mustár néhány szál kapor só pisztrángkaviár 
Üdítő nyári előétel, jól előkészíthető, és szinte másodpercek alatt tálalható.

ELKÉSZÍTÉSE:

Az uborkát hosszú pengéjű, éles késsel (vagy tökgyaluval) vékony csíkokra ("spagettire") vágjuk. Keverőtálban enyhén sózzuk, majd szűrőre tesszük, hagyjuk lecsöpögni. Ez lehet akár 1-2 óra is. Ezután lemossuk, leitatjuk.A tejfölt keverőtálban összekeverjük a mustárral, majd az uborkával (ne ússzon a tejfölben, csupán vékony bevonat keletkezzen rajta).

TÁLALÁS:

A tányérba spagettiuborkából ágyat készítünk, erre osztjuk el a kaviárt, néhány szál kaporlevéllel és vajon barnára pirított kenyérkockával.

kaviár , uborka

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra