Receptek

Fokhagymás garnéla

Bereznay Tamás receptje

2021. április 9.
  • 24 darab 16/20-as garnéla
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 3 csokor petrezselyem
  • 1/2 dl szőlőmagolaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl sauvignon blanc
  • koktélparadicsom

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A garnélák páncéljait leszedjük úgy, hogy a farok rajta maradjon.

A felszeletelt fokhagymát kissé megpirítjuk, rátesszük a rákokat és nagy lángon megpirítjuk.

Felöntjük a borral, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot és egy-két perc után lehúzzuk a tűzről.

Sózzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. 


garnéla , fokhagyma , petrezselyem , szőlőmagolaj , vaj , sauvignon blanc , koktélparadicsom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra