A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kávés csokoládétorta vaníliás tejszínhabbal

Tivadar György receptje

2018. október 9.
  • 14 db étcsokoládé-pasztilla
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • 1 adag presszókávé
  • 1 db vaníliarúd
  • 5 dkg málna
  • 3 dkg áfonya
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csokoládépasztillákat gőzfürdő fölött megolvasztjuk, hozzáadunk 3 db tojássárgáját, a lefőzött kávét és a cukrot, kikeverjük, majd amikor visszahűlt szobahőmérsékletre, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. A megmaradt három tojásból a liszttel, a cukorral és a kakaóporral kakaós piskótát sütünk. Rákenjük a tetejére a csokoládémousse-t, majd egy éjszakán át hűtőben dermesztjük. A maradék tejszínhez hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét, majd kemény habbá verjük. Tálaláskor a torta mellé tesszük a habot, és friss gyümölcsökkel tálaljuk.


áfonya , tojás , liszt , vaníliarúd , málna , presszókávé , kakópor , étcsokoládé-pasztilla

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra