Receptek

Áfonyás muflonragu diós-sütőtökös sufnudlival és tengeri spárgával

Jónás Gábor receptje

2020. január 21.
  • 1 kg mufloncomb
  • 30 dkg hagyma
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 2 ek áfonyalekvár
  • 15 dkg friss áfonya
  • só ízlés szerint
  • 1 kk borókabogyó


Diós-sütőtökös sufnudli tengeri spárgával
Hozzávalók:

  • 50 dkg főtt burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg kockázott, forrázott sütőtök
  • 5 dkg dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg tengeri spárga

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes
Muflonragu elkészítése: A hagymát a fokhagymával együtt lepirítjuk, rátesszük a húst, a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket, és mint egy pörköltet, puhára pároljuk. A végén belerakjuk a lekvárt és a friss áfonyát is.

Diós-sütőtökös sufnudli tengeri spárgával elkészítése: A burgonyát a tojással, a liszt tel és a sóval összedolgozzuk, nudlikat formázunk és kifőzzük. Jeges vízben lehűtjük, majd serpenyőben vajon megpirítjuk a tökkel, fokhagymával, dióval és a tengeri spárgával.


borókabogyó , áfonya , tv paprika , áfonyalekvár , paradicsom , fokhagyma , vöröshagyma , mufloncomb

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra