Mógor Ferenc receptje
2020. április 3.- 10 db csirkecomb filé
- 2 zacskó kesudió
- 1 zacskó mélyhűtött távol-keleti vegyes zöldség
- 2 üveg mangó chutney
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál szezámolaj
- olívaolaj a sütéshez
- 1 db tojás
- csipetnyi oregánó (a tojáshoz)
- 10 dkg rizs
- fokhagyma (4-5 gerezd)
- diónyi vaj
Hozzávalók:
- 10 db csirkecomb filé
- 2 zacskó kesudió
- 1 zacskó mélyhűtött távol-keleti vegyes zöldség
- 2 üveg mangó chutney
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál szezámolaj
- olívaolaj a sütéshez
- 1 db tojás
- csipetnyi oregánó (a tojáshoz)
- 10 dkg rizs
- fokhagyma (4-5 gerezd)
- diónyi vaj
A csirkecomb filéket kb. másfél centiméteres csíkokra vágjuk és egy edényben összekeverjük 3 evőkanál szójaszósszal, egy teáskanál szezámolajjal és a felaprított fokhagymával. Letakarva hűtőben 1-2 órát pácoljuk.
A wokban (vagy ha nincs, egy nagyméretű serpenyőben) felmelegítjük az olajat, rádobjuk a már bepácolt csirkecombokat, lefedve és kevergetve puhára sütjük.
Közben egy mini-wokban (vagy ha nincs, egy kisebb serpenyőben) a mélyhűtött zöldségeket vajon átfuttatjuk, félretesszük. Ha puhára főtt a csirkecomb hozzákeverjük a kesudiót és a mangó chutney-t és melegen tartjuk. Közben megfőzzük a rizst. 1 tojásból lepényt sütünk, vágódeszkán felkockázzuk és hozzákeverjük a rizshez.
oregánó , vaj , fokhagyma , rizs , tojás , szójaszósz , mangó , kesudió , csirkecomb