Receptek

Konfitált disznófej fehérhagyma-lekvárral és mákos zöldbabbal

Bereznay Tamás receptje

2020. december 28.

DISZNÓFEJ
HOZZÁVALÓK:

  • 2 db disznóorr
  • 4 db disznófül
  • 4 db sertéspofa bőrrel együtt
  • 50 dkg sertészsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db babérlevél

MÁKOS ZÖLDBAB
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg zöldbab
  • 1 ek mák
  • 1 ek olívaolaj

LEKVÁR
HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg fehér hagyma
  • 1 dl almaecet
  • 10 dkg barna cukor
  • csipet só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A lekvárhoz a hagymát felszeleteljük, majd a többi hozzávalóval és 1 dl vízzel lassan lekvár sűrűségűre főzzük.

A disznófejrészeket sóval bedörzsöljük, majd 30 percig állni hagyjuk.


A sertészsírt felforrósítjuk, beletesszük a sertésdarabokat és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát, felöntjük két deciliter vízzel, majd fedő alatt, alacsony hőfokon addig sütjük, míg megpuhul és szép barna színt kap.
A feldarabolt zöldbabot az olajon megpirítjuk, majd sózzuk és megszórjuk a mákkal.

A konfitált malacságokat a babbal és a lekvárral fogyasztjuk.



disznóorr , disznófül , sertéspofa , sertészsír , fokhagyma , babérlevél , zöldbab , mák , fehér hagyma , olívaolaj , almaecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra