Bereznay Tamás receptje
2020. december 28.DISZNÓFEJ
HOZZÁVALÓK:
- 2 db disznóorr
 - 4 db disznófül
 - 4 db sertéspofa bőrrel együtt
 - 50 dkg sertészsír
 - 1 fej fokhagyma
 - 2 db babérlevél
 - só
 
MÁKOS ZÖLDBAB
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg zöldbab
 - 1 ek mák
 - 1 ek olívaolaj
 - só
 
LEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg fehér hagyma
 - 1 dl almaecet
 - 10 dkg barna cukor
 - csipet só
 
A lekvárhoz a hagymát felszeleteljük, majd a többi hozzávalóval és 1 dl vízzel lassan lekvár sűrűségűre főzzük.
A sertészsírt felforrósítjuk, beletesszük a sertésdarabokat és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a babérlevelet és a fokhagymát, felöntjük két deciliter vízzel, majd fedő alatt, alacsony hőfokon addig sütjük, míg megpuhul és szép barna színt kap. 
A feldarabolt zöldbabot az olajon megpirítjuk, majd sózzuk és megszórjuk a mákkal.
![]()
disznóorr , disznófül , sertéspofa , sertészsír , fokhagyma , babérlevél , zöldbab , mák , fehér hagyma , olívaolaj , almaecet
                    
                
        



