Gyurik Gábor receptje
2019. november 14.HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg hízott kacsamáj
- 2 ek barna cukor
- 8 db érett füge
- fokhagyma
- kakukkfű
- só, bors
HOZZÁVALÓK:
- 6 db tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 25 dkg vaj
- 38 dkg liszt
- 10 dkg mazsola
- 4 g ötfűszer-keverék
- 4 g őrölt fahéj
- 10 g só
A kacsamájat vastag szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk. A felhevített serpenyőben a fokhagyma és a kakukkfű mellett készre sütjük (a belseje legyen rózsaszín és lágy). A májszeleteket kiszedjük, a serpenyőben összegyűlt zsiradékba belehintjük a barna cukrot, és ráhelyezzük a félbevágott fügét. 1-2 perc alatt elkészül.
A fűszeres kalács elkészítése:
A cukrot és a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítjuk. Belekeverjük a lisztet, a sütőport, majd formába öntjük. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük, 150 °C-on.
füge , kacsamáj , kakukkfű , mazsola , ötfűszer-keverék , fahéj