Receptek

Konfitált kacsacomb krumplis tésztával és kovászos uborkával

Lutz Lajos receptje

2020. július 22.
  • 4 db kacsacomb (hízott)
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors, majoránna
  • 3 dkg fűszerpaprika
  • 10 dkg kacsazsír
  • 10 dkg füstölt csemegeszalonna
  • 30 dkg házi csuszatészta
  • 20 dkg burgonya
  • 1 db tv-paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 nagy fej paradicsom
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A kacsacombokat hideg vízben áztatjuk egy órán át, majd megtisztítjuk a tokoktól. Szárazra töröljük, sóval, borssal, majoránnával és fokhagymával ízesítjük.

Egy sütőtepsit vastagon kikenünk kacsazsírral, bőrükkel felfelé belehelyezzük a combokat, és

140 °C-on, letakarva megsütjük, kb. 2 óra alatt.

Ha megpuhult, a takarófóliát levéve pirosra sütjük 180 °C-on.

Elkészítjük a krumplis tésztát: forró kacsazsírba finomra vágott vöröshagymát teszünk, aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott tv-paprikát, valamint egy kis zöldpaprikát. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzátesszük a kockákra vágott, pucolt paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal.

Készre főzzük ezt a pörköltalapot, majd kézi botmixerrel turmixoljuk, megszórjuk piros fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott nyers burgonyát, majd a burgonya puhulásáig főzzük.

Kifőzünk csuszatésztát, majd a lecsepegtetett főtt tésztát a forró, kisült szalonnazsírban megpirítjuk. Összekeverjük a tésztát a paprikás burgonyával.

Kovászos uborkával tálaljuk.


kacsacomb , vöröshagyma , fokhagyma , majoránna , fűszerpaprika , kacsazsír , füstölt csemegeszalonna , burgonya , csuszatészta , paradicsom , hegyes erős paprika , tv-paprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra