Lutz Lajos receptje
2020. július 22.- 4 db kacsacomb (hízott)
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors, majoránna
- 3 dkg fűszerpaprika
- 10 dkg kacsazsír
- 10 dkg füstölt csemegeszalonna
- 30 dkg házi csuszatészta
- 20 dkg burgonya
- 1 db tv-paprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 nagy fej paradicsom
A kacsacombokat hideg vízben áztatjuk egy órán át, majd megtisztítjuk a tokoktól. Szárazra töröljük, sóval, borssal, majoránnával és fokhagymával ízesítjük.
Egy sütőtepsit vastagon kikenünk kacsazsírral, bőrükkel felfelé belehelyezzük a combokat, és
Ha megpuhult, a takarófóliát levéve pirosra sütjük 180 °C-on.
Készre főzzük ezt a pörköltalapot, majd kézi botmixerrel turmixoljuk, megszórjuk piros fűszerpaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott nyers burgonyát, majd a burgonya puhulásáig főzzük.
Kifőzünk csuszatésztát, majd a lecsepegtetett főtt tésztát a forró, kisült szalonnazsírban megpirítjuk. Összekeverjük a tésztát a paprikás burgonyával.
Kovászos uborkával tálaljuk.
kacsacomb , vöröshagyma , fokhagyma , majoránna , fűszerpaprika , kacsazsír , füstölt csemegeszalonna , burgonya , csuszatészta , paradicsom , hegyes erős paprika , tv-paprika